Bejegyzések

Shakshuka

Gyors és ízletes fogás, izraeli lecsónak szoktam nevezni. Én még egy kicsit túl is bonyolítottam a zöldségek külön lepirításával. Mondhatnám, hogy elhagyható, de akkor nem lenne az igazi. Ez a módszer mélyíti el igazán az ízeket. A cukkínit viszont hiába imádom minden formában, néha elhagyom, nem létfontosságú a jelenléte az ételben. A római kömény és a friss koriander réges rég nagy mumus volt nálam a konyhában, de mára nagyon megszerettem mindkettőt, szuperül passzol ehhez az ételhez is. Hozzávalók: -olaj -vöröshagyma -fokhagyma -kápia paprika vagy piros kaliforniai paprika -cukkíni -fehérbor -kockázott paradicsomkonzerv -só -frissen őrölt bors -őrölt római kömény -chilipehely -Tabasco -cukor -tojás -feta -friss koriander A zöldségeket megmosom, megtisztítom és feldarabolom. A cukkínit és a paprikát kockákra, a vöröshagymát vastagabb szeletekre, a fokhagymát pedig szeletekre vágom. Külön-külön erőteljesen lepirítom egy kevés olajon a zöldségeket, pirítás közben sózom őket és kevés fr...